Vloer laten leggen

Hoe kun je een ondervloer kiezen voor PVC of gietvloer?

Individuele planken of multiplex panelen maken houten ondervloeren. Voordat deze wordt bedekt met een elastische vloer, moeten beide soortgelijke voorbereidingen ondergaan. Bij elk van deze vloeren moet u ervoor zorgen dat het oppervlak schoon is voordat u een vloerafdichtmiddel aanbrengt. Voordat u de elastische vloerbedekking op de houten ondervloer legt, moet u ervoor zorgen dat de ondervloer goed is opgehangen en van onderaf goed geventileerd is om de nadelige invloed van vocht te voorkomen.

Het is een eenvoudig proces om een ​​multiplex ondervloer voor te bereiden op een nieuwe veerkrachtige vloer

Zorg ervoor dat de panelen stevig zijn bevestigd met ringvormige nagels of gecementeerde nagels en dat de spijkerkoppen gelijk liggen met het oppervlak, als de ondervloer nieuw is. Gebruik een houtplamuur voor het opvullen van kleine inkepingen en openingen die groter zijn dan de dikte van een dubbeltje tussen panelen; je moet de plamuur goed laten drogen voordat je glad schuurt bij een ondervloer pvc.

Hoe kun je een vloer leggen, en wat is daar precies voor nodig?

Zorg er bij het verwijderen van een oude vloer en het installeren van een nieuwe voor dat elk stukje vilt, voegmiddel of ander materiaal dat aan de ondervloer kleeft, volledig wordt verwijderd. Gebruik een plamuurmes met brede bladen om deze materialen los te schrapen. Voor het verwijderen van hardnekkige deeltjes viltrug kan een oplosmiddel nodig zijn.

De oude lijm moet zachter worden gemaakt door deze te verhitten met een stuk ijzer. Het is beter als het gebied eerst wordt bedekt met een stuk papier om te voorkomen dat de lijm aan het verwarmde stuk ijzer blijft kleven. Als de oude vloer moeilijk te verwijderen is, leg dan een nieuwe onderlaag van multiplex of ongeharde hardboard die minstens 1/4 inch dik is en bedek de oude vloer. Het niveau van aangrenzende vloeren moet worden overwogen voordat u een nieuwe ondervloer kiest. (Lees de gids over wat kost een gietvloer door)

Hoe kun je een ondervloer leggen voor een vloer?

Bij het voorbereiden van een ondervloer van houten planken moet deze worden bedekt met multiplex van 1/4-inch underlayment-kwaliteit op hardboard dat niet getemperd is en omdat de meeste ondervloeren van houten planken, zo niet onmogelijk, uiterst moeilijk glad te maken en waterpas genoeg zijn voor een bekleding van veerkrachtig vloer. De ondervloer moet grondig worden gecontroleerd en indien nodig moeten reparaties worden uitgevoerd voordat u met de taak begint. De losse planken in de ondervloer moeten opnieuw genageld worden om deze zo vlak mogelijk te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share