Blog,  Books,  News

Uw Boekproject Plannen

“Waar zal ik ooit uitvinden hoe ik mijn boek moet samenstellen?” of in wezen: “Hoe lang duurt het om een ​​boek samen te stellen?” is een fatsoenlijk onderzoek dat schrijvers regelmatig voor zichzelf stellen. De eerste doorlopende schrijver kan zich overweldigd voelen door simpelweg te proberen te kiezen waar hij moet beginnen, en verrassend genoeg kan de voorbereide schrijver ontdekken dat het starten van elk nieuw boek een test is.

Laat ik voorop stellen dat ik bijna geen schrijver ken die niet heeft ontdekt dat het schrijven van een boek uiteindelijk veel meer kost dan aanvankelijk was afgesproken, maar ik realiseer me ook dat een aantal dingen iemand met zo’n gevoel van voldoening als het schrijven van een boek. Hoe lang de compositie en creatie ook duren, het zal geweldig zijn in het geval dat je de energie investeert door geen grapje te maken over de cyclus, je jezelf laat voortbewegen en je uiteindelijk een kwaliteitsproduct produceert.

Om wat overweldigend aanvoelt, verstandiger te laten lijken, kunnen we het samenstellen en afleveren van een boek scheiden in een reeks stappen die een idee geven van het verzoek en de tijd die nodig is voor elke vooruitgang tegelijk.

Bedenk een idee (enkele momenten tot een paar jaar): Een slimme gedachte voor een boek bedenken is eigenlijk best moeilijk. Typisch slimme gedachten komen gewoon naar ons toe in plaats van dat we eropuit gaan om ernaar te zoeken. Maar zelfs nadat je de gedachte hebt, moet je hem verfijnen. Je zult er een paar dagen, weken of zelfs maanden mee moeten rommelen. Zoek naar boeken die vergelijkende gedachten kunnen hebben. Begrijp ze zodat je kunt zien of je gedachte al eerder is gedaan of dat je iets nieuws hebt dat je hierover kunt zeggen. Zorg ervoor dat u geen gedachten van verschillende schrijvers overneemt; je zou je liever niet toe-eigenen, maar je kunt in je boek naar verschillende bronnen verwijzen.

Verkenning (een maand tot een paar jaar): Zelfs als je een roman gaat schrijven, zul je delen van onderzoek ontdekken die je zou moeten doen. In sommige gevallen is de verkenning gewoon een basiscontrole van de actualiteit. Als je roman zich bijvoorbeeld in Atlanta afspeelt, moet je misschien twee keer de naam van een eetgelegenheid of een weg in je boek controleren op exactheid. Als u een levensecht boek samenstelt, kan het een lange tijd van onderzoek vergen om uw gegevens te verzamelen. Zoals ik zou willen denken, is onderzoek regelmatig het meest energieke deel van het samenstellen van het boek. Het is het punt waarop u nieuwe gegevens verzamelt en vindt, waardoor uw denken zich kan uitbreiden en veranderen, meer gegrond en verfijnder kan worden. Laat je gek maken met het examen en lees alles over het thema dat je kunt. Maak aantekeningen en zorg ervoor dat u de hotspots voor al uw aantekeningen vastlegt – de schrijvers, boeken, paginanummers, enzovoort. Neem een ​​kijkje in enkele andere verifieerbare boeken om te zien hoe ze zijn georganiseerd met notities, commentaren en lijst met bronnenpagina’s . U moet “The Chicago Manual of Style” of een andere stijlhandleiding gebruiken om ervoor te zorgen dat u uw examen op de juiste manier in uw boek consolideert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share